ХИПНОЗА И ХИПНОТЕРАПИЯ

хипноза и хипнотерапия

Болшинството от хората знаят малко по отношение на темите: хипноза и хипнотерапия, с изключение на това, което са гледали по филми, предавания или са чели в книги и статии. И преди да продължите с четенето, сега Ви предлагам за момент да помислите: Какви са Вашите представи и информация свързани с хипноза?

ХИПНОЗА И ХИПНОТЕРАПИЯ: КАКВО Е И КАКВО НЕ Е ХИПНОЗАТА?

Какво е според Вас усещането да бъдеш в хипноза или в транс?

Сигурно ще се изненадате от факта, че е напълно възможно, Вие в действителност вече много пъти да сте били в транс. Били сте в хипнотично състояние, без дори да сте съзнавали това.

Ето например, за онези от Вас които шофират… Сигурно Ви се е случвало, когато сте шофирали по добре познат път или маршрут… И изведнъж осъзнавате, че сте изминали няколко километра в определена посока без вероятно съзнателно да си спомняте какво точно сте виждали, мислили или чувствали в този момент.

В същото време когато напълно естествено сте следили за знаци, светофари, пешеходни пътеки, останалите участници в движението и т.н . Това се е случвало напълно естествено и без усилия.

Или нека вземем друг случай. Възможно е и сигурно сте преживявали моменти, в които сте били напълно потопени себе си, в свои мисли. Или в интересна книга или филм, докато в същото време сте разговаряли с някого, или пък някой Ви е говорил на Вас. След това изведнъж разбирате, че странно как, не си спомняте за какво се е отнасял разговора.

Какво се е случило? В момента, когато сте били отпуснати, разсеяни, потопени или съсредоточени в нещо, като че ли времето е спряло. И Ви е погълнало напълно, това ваше занимание… В този момент Вие сте били в действителност в състояние на транс, в спонтанна хипноза.

Хипнозата и трансът, на практика са свързани с нещо много простичко и естествено, а именно със състояние в което се откъсвате от външния свят. Потапяте се в свои мисли, образи, представи и това състояние е присъщо за всеки, стига да пожелаете това. Следователно може да се случи само с помощта на този, който има желание да се потопи в транс.

ЩЕ ИМАМ ЛИ КОНТРОЛ, ДОКАТО СЪМ В ХИПНОЗА?

<<< Разберете повече Тук >>>